Tészta :
- 35 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj / margarin
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 3 tojássárgája
- 1 tasak sütőpor
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 8 – 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 citrom kifacsart leve
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 1-2 kanál tejföl – ( ha szárazabb a túró )
- 2 evőkanál búzadara
A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját a citromhéjat, a tejfölt és az egészet összegyúrjuk. A tésztát fóliába tekerve 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, a levét, a tejfölt és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáforgatjuk a sóval felvert tojáshabot.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik részt sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm – es tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk villával és megszórjuk darával. Rásimítjuk a tölteléket és befedjük a maradék kinyújtott tésztával. 180 °C – ra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!