- 5 dkg pirított mandula
- 25 dkg darált keksz
- reszelt citromhéj
- rumaroma
- 10 dkg porcukor
- tej
- 2 citrom leve
- 15 dkg cukor
- 2 dl víz
- 2 csomag vanília krémpor
- 3 dkg zselatin
- 3 dl habtejszín
- gyümölcsök és tejszínhab a díszítéshez
A tortaforma aljára 5 dkg pirított mandulát szórunk. Összegyúrunk 25 dkg darált kekszet, reszelt citromhéjat, rumaromát, 10 dkg porcukrot és annyi tejet, hogy mint a keksztekercs tésztája, összeálljon. Rásimítjuk az őrölt mandulára, ez lesz a torta alja.
4-5 kispohár natúr joghurtot, 2 citrom levét, 15 dkg cukrot, 2 dl vizet, 2 csomag vanília krémport és 3 dkg zselatint hidegen összekeverünk, majd forrásig melegítjük, állandó kevergetés mellett. Kicsit kihűtjük, majd 3 dl felvert tejszínhabot beleforgatunk. A tortaformába töltjük és hűtőben pihentetjük dermedésig.
Jó étvágyat kívánok!
Czine Zsuzsanna receptje.