Citromkrémes sütit készítettem a hétvégén. Mivel még itthon vagyok, a piacon a kedvenc mézeslapomból is bevásároltam, citromízű csokit is kaptam a cukrász diszkontban, így egy nagyon finom sütés nélküli desszert lett a végeredmény…egy kis zselével feldobva, csakhogy a fotón jól mutasson. Tudom, hogy citromízű csokit nem mindenhol lehet beszerezni, de helyettesíthetjük fehér csokival és több citromlével. A végeredmény akkor is finom, ha szeretjük a citromos süteményt.
Tészta:
- 2 db készen vásárolt mézeslap
Citromkrém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 20 dkg citrom ízű csoki
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 4 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
Zselé réteg:
- 1 csomag eperízű Bolero italpor
- 2 csomag színtelen tortazselépor
Tetejére:
- Tejszín, cukorka
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a csokit, addig keverjük, míg el nem olvad benne. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük. Felverjük a habtejszínt, óvatosan összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd citromlével, reszelt citromhéjjal és ha kell még, porcukorral ízesítjük. A zseléhez a Bolero italport feloldjuk a tortazselé előírásának megfelelő mennyiségű vízzel és elkészítjük. Amíg hűl a zselé, az egyik mézeslapot tálcára vagy tepsibe tesszük, és a citromkrém felét elsimítjuk rajta. Erre kanalazzuk a már langyosra hűlt zselét. Betesszük a hűtőbe, hagyva a zselét dermedni /kb. 15 perc/, majd a maradék krémet óvatosan elkenjük a tetején. A másik mézeslappal befedjük, felvert tejszínnel és cukorkákkal díszítjük.
Tipp:
A Bolero italpornak elég intenzív az íze, ajánlatos először csak a felét feloldani, majd kóstolgatni, és ha szükséges még adni hozzá.
Gál Hedivg receptje.