Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
Töltelék:
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál baracklekvár
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a tojássárgákat összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, tepsi hátán külön-külön megsütjük a lapokat. Elkészítjük a tölteléket: az egyik lapot kevés vaníliás tejbe áztatva (amennyit felvesz) összemorzsoljuk. A margarint, 2 evőkanál kakaót és a baracklekvárt habosra keverjük, majd összekeverjük a tejbe áztatott péppel. Ezt két lap közé töltjük. A tetejére 3 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, és a tészta tetejére simítjuk.
Másnap könnyebb szeletelni. (Közepes nagyságú tepsi hátán szoktam sütni.) Nagyon finom és kiadós!
Nyul Józsefné receptje.