Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- kb. 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
- 15 dkg darált dió
- 4 evőkanál baracklekvár
A tészta hozzávalóit a kakapor kivételével összedolgozzuk, majd a kétfelé osztjuk és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaóport. Mindkét tésztagombócot fóliába tekerjük a sárgát a hűtőbe, a kakaósat a mélyhűtőbe tesszük 30 percre.
A tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a darált diót.
Egy tepsit ( 20 x 30 cm ) kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a sárga tésztát, villával megszurkáljuk, rákenjük a lekvárt, arra a dióhabot, majd a tetejére ráreszeljük – nagylyukú reszelőn – a tészta kakaós felét.
180 °C – os sütőben kb 30 – 35 percig sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!