Tészta :
- 30 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 2 tojássárgája
- kb. 1 dl tej
Krém :
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszínízű-vagy vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg puha vaj
- 3 db babapiskóta
- 4 db mézes puszedli
- 30 dkg lecsepegtetett meggybefőtt
- 2 evőkanál bonbon meggy aroma + 1 teáskanál
Máz :
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj összeolvasztva
A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tejjel elkevert tojássárgáját és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A tésztát kétfelé vesszük és enyhén lisztezett felületen körülbelül 20 x 30 centiméteres lappá kinyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátán, egyenként 180 °C – os sütőben körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük. A meggyet meglocsoljuk 2 evőkanál aromával és félretesszük. A krémhez 1, 5 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időnként megkevergetve, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, az 1 teáskanál aromát és simára keverjük. A babapiskótát és a puszedlit apróbb darabokra tördeljük majd összeforgatjuk a krémmel. A tésztalapokat megkenjük a lecsepegtetett meggy levével, az egyik lapra rákenjük a krém felét, elrendezzük rajta a meggyszemeket és rákenjük a maradék krémet. Befedjük a másik lappal és bevonjuk csokimázzal. Egy éjszakán át puhulni hagyjuk majd tetszés szerint szeleteljük. A szeletekre, olvasztott csokoládéval meggyszemeket ragasztunk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!