Hozzávalók: bögre 2,5- 3 dl
- 2 bögre liszt
- 1 bögre kristálycukor
- 1 bögre vaníliaízű joghurt
- 1 bögre olaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliacukor
- 3-4 alma
- 1 tábla csoki
Az almát meghámozzuk, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, félretesszük. A tojásokat a kétféle cukorral jól kikavarjuk, majd belekeverjük a joghurtot, és fokozatosan az olajat. Ha egynemű a massza, finoman hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. Simára keverjük, beletesszük az almadarabokat, óvatosan összekavarjuk Sütőpapírral bélelt tepsibe /25×35 cm/ simítjuk, és a közben összedarabolt csokidarabokkal megszórjuk a tészta tetejét. Nem kell belenyomkodni! 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig /kb. 45 perc/ sütjük. Ha a tetejét jónak látjuk, de a közepe még nyers, alufóliával fedjük le.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!