- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- pici só
- 2 dl tej
A krémhez:
- 1 l tej
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 21 dkg porcukor
- 250 g margarin
A mák töltelékhez:
- 20 dkg mák
- 15 dkg porcukor
- 1, 5 dl tej
- 2 vaníliás cukor
- 1 citrom héja
A tészta hozzávalóit összeállítjuk, majd 5 részre osztjuk, ebből kettőt kinyújtunk és lemezen vagy tepsi hátán megsütjük. A pudingot megfőzzük, cukor nélkül. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudinghoz. A mák töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk. A három fennmaradó tésztát kinyújtjuk, megtöltjük és megsütjük. Összeállítás: alul az első lap melyre a krém felét tesszük . Óvatosan ráhelyezzük a három kihűlt bejglit, majd a maradék krémmel megkenjük és betakarjuk a másik lappal. A tetejét csokoládéval bevonjuk.
Farkas Erika receptje.