A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 7 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 dkg szalalkáli
- kevés cukor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1/2 dl rum vagy rumaroma
- 5 dl tej
- 3 púpos evőkanál liszt
A tészta hozzávalót összegyúrjuk, majd ketté egy nagy alakú tepsi hátán (megvajazva, lisztezve, vagy sütőpapíron) két lapot sütünk belőle. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a rumot. A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk, ha kihűlt felváltva hozzákeverjük a margarinos cukrot és a diót. A tésztalapot megkenjük a krémmel, a tetejét porcukorral megszórjuk. Másnap szeleteljük.
Vankó Sándorné receptje.