Piskóta:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Töltelék:
- 45 dkg túró
- 3 – 4 evőkanál porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
- 30 dkg barackbefőtt
- 15 g zselatinpor
- 30 ml víz
Díszítés:
- 10 dkg étcsokoládé
- barackbefőtt
A sütőt 190 °C – ra melegítjük, egy 22 cm – es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaóval vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 18 – 20 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
A barackot botmixerrel pürésítjük. A zselatint vízbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a barackpüréhez és alacsony lángon addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen felolvad benne, azután félretesszük hűlni.
A túrót villával krémesre törjük, ízesítjük, majd hozzákeverjük a barackpürét és óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
A piskótát visszahelyezzük a tortaformába, majd rásimítjuk a barackos túrókrémet és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
A barackot cikkekre vágjuk. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és nem túl vékonyan egy sütőpapírra kenjük. Ha a csokoládé megdermedt nagyobb darabokra tördeljük és ezekkel díszítjük a tortát.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!