A tésztához:
- 10 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1,5 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 7,5 dl tej
- 30 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- nagy üveg sárgabarack kompót
A tetejére:
- csokoládémáz
- fondant virágok (ízlés szerint)
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, ráöntjük a fehér masszát, elsimítjuk rajta, ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Amikor kihűlt a tetején elosztjuk a vaníliás krémet. A vaníliás krémhez a 3 pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat. A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük, és ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk. (Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.