Tészta:
- 75 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 kiskanál ecet
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- tejföl
Töltelék:
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál darált dió
- 2 evőkanál lekvár
- 5 dkg margarin
- 1 dl rum
Díszítés:
- piros és zöld ételszínező
A hozzávalókat összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra sütjük.
A talpuk felől kivájjuk a megsült gombócok belsejét, és egy tálba rakjuk. A cukorból, a kakaóval és kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és a margarint, majd szép simára keverjük. Ezzel töltjük meg a tésztát, és párosával összeragasztjuk őket. Külön kis tálkába öntjük az ételszínezékeket. A barack egyik felét pirosra, a másikat zöldre színezzük, és kristálycukorban megforgatjuk.
Nagyon finom és mutatós sütemény.
Dancsi Ildikó receptje.