A piskótalapokhoz:
- 2 × 4 tojás
- 2 × 4 evőkanál porcukor
- 2 × 2 evőkanál kakaópor
- 2 × 2 evőkanál liszt
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
A 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tojássárgás krémmel. Lazán beleforgatjuk a 2 evőkanál kakaóport, a 2 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután ugyanígy készítünk még egy lapot, tehát összesen 2 kakaós piskótalapot kapunk.
A kekszes krémhez:
- 3 × 10 dkg étcsokoládé
- 1/2 rum aroma
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál darált keksz
3 tábla étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverjük az aromát, a lekvárt és a darált kekszet, majd megtöltjük vele a piskótalapokat (tészta, krém, tészta, krém).
A banános krémhez:
- 2 csomag banánízű pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A 2 csomag pudingot a 2 kanál liszttel együtt felfőzzük a tejben. A margarint kikeverjük habosra a porcukorral. Ezután a kihűlt pudinggal összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- kevés zselatin
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, teszünk bele egy kis zselatint (a tasakon található utasítás szerint elkészítve), majd a habot a pudingos krémre simítjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!
Molnár Andrea receptje.