Piskóta:
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
Krém:
- 150 g banán ízű pillecukor
- 2 csomag banán ízű pudingpor
- 200 ml habtejszín
- 5 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
Máz:
- 1 tábla tejcsoki
- 1 evőkanál vaj
Egyéb:
- 3 evőkanál csokikrém
A tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport és sütőport.
Végül a tejet és az olajat. Sütőpapírral bélelt 32 x 22-es tepsibe öntjük a masszát és előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.Teljesen kihűtjük. A krémhez a pudingporokat megfőzzük a tejben a cukorral.
Egy lábasba tesszük a vajat és ha felolvadt, beletesszük a pillecukrot. Addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad.
Ez után egy gépi habverő segítségével, hozzákeverjük a meleg pudinghoz. Az egészet kihűtjük.
Amikor teljesen kihűlt, gépi habverővel újra átkeverjük, amíg szép sima masszát nem kapunk. Ekkor (már egy fakanál segítségével) belekeverjük a keményre vert habtejszínt is. A kihűlt piskótát megkenjük csokikrémmel, majd egyenletesen rásimítjuk a banános krémet. A csokit felolvasztjuk a vajjal együtt, és amikor már langyosra hűlt, a sütemény tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük. Ez után forró vizes késsel szépen szeletelhető.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!