- kb. 10 dkg babapiskóta (annyi, amennyi jó szorosan beteríti egy átlag-tepsi alját)
- kb. 1/2 kg vegyes gyümölcs (pl. nyári alma, őszibarack, körte, ribizli, nektarin, sárgabarack)
- pár csepp citromlé
- kevés fahéj
- szegfűszeg
- 1 teáskanál cukor
- 25 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 12,5 dkg mascarpone
- 1 csésze víz
- 1 kávéskanál csokis cappuccino por
- 3 evőkanál mandulalikőr
- 2-3 csomag vaníliás cukor (ízlés szerint)
A díszítéshez:
- csokireszelék
- friss citromfű- vagy mentalevél
A babapiskótával jó szorosan kirakjuk a tepsi alját. Felforralunk egy csésze vizet, feloldjuk benne a cappuccino port, 2 evőkanál mandulalikőrrel ízesítjük, ezzel meglocsoljuk a babapiskótát. A vegyes gyümölcsökből cukorral, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel enyhén ízesített kompótot főzünk, és ezt rásimítjuk a babapiskótára. A túrót, mascarponét, tejfölt, vaníliás cukrot és 1 evőkanál mandulalikőrt összekeverünk, a kompót tetejére simítjuk. Lefedjük a tiramisut, és legalább egy órát pihentetjük hűtőben. Tálaláskor megszórjuk csokireszelékkel, szép nagy kockákra vágjuk, egy-egy szép levéllel díszítjük.
Vida Andi receptje.