- 50 dkg darált keksz
- 4 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután az edényben a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük, de csak annyira, hogy a vaj és a cukor felolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre, és hozzáadjuk rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát, és egy tepsibe (vagy lehet jénai tál is), belenyomkodjuk. Én egy kb. 24 cm-es formát alakítottam ki belőle. Nem kell sem sütőpapír hozzá, se más alá, simán kijön. Be kell tenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 evőkanál étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe visszatenni, és forró vízbe mártott késsel kell felszeletelni.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!
Barta Mária Zsuzsanna receptje.