Tészta :
- 35 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 22 dkg vaj
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 1 tojásfehérje – a ragasztáshoz
Töltelék :
- kb. 20-25 dkg darált dió
- 10 dkg aszalt barack
- 3 evőkanál cukor
- baracklekvár
Továbbá :
- olvasztott csokoládé
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába tekerve 1 órára hűtőbe tesszük.Az aszalt barackot felaprítjuk, összekeverjük a dióval és a cukorral, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
A tésztát körülbelül 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy 9 cm-es átmérőjű hullámos szélű linzerszaggatóval 12 db-ot, egy kisebb és egy nagyobb csillagkiszúróval 12-12 db-ot szaggatunk. A kerek tésztát belehelyezzük egy vajjal kikent muffinforma mélyedéseibe, 1-1 evőkanál tölteléket helyezünk mindegyik közepébe, majd ráhelyezzük a nagyobb csillagot, lekenjük tojásfehérjével és ráillesztjük a kisebb csillagot.
Előmelegített 180 °C-os sütőben addig sütjük amíg egy kis színt nem kap a tészta.
Ha a kosárkák kihűltek, tetszés szerint csokoládémázzal díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!