Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 evőkanál víz
- kevés citromlé
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 evőkanál porcukor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- fél üveg cukrozott rumos meggy (házilag tettem el)
A tésztához a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, hozzáadagoljuk a tojássárgákat, a vizet, tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát két részre osztjuk. Az egyik felébe keverjük a kakaóport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna, illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam, egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem). Két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok. Ezután a tésztát megsütjük, majd lekvárral vagy tetszés szerinti krémmel megtöltjük. A megsült tésztát tiszta konyharuhára borítjuk és feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset. A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk, hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát. Betöltjük a tekercsbe, magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük. (Aki krémesebben szereti, készítse másfél adag krémmel!) A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!