Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehely (darált)
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál fahéj
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 15-20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojásfehérje
- 1 evőkanálnyi búzadara
További töltelék:
- sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk és a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. A töltelékhez a túrót a kétféle cukorral, a tojással és a búzadarával összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojások fehérjét. A tészta egyik felét kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral (ez körülbelül 5 evőkanálnyi mennyiség), és a tölteléket rásimítjuk a barackos rétegre. A tészta másik felét a túróra reszeljük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!