- 40 g győri édes zabpehelykeksz
- 16 dkg vaj
Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg fehér csokoládé
- 10 g zselatin
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 5 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 2 dl tej
A kekszet késes aprítóba törtem, majd a vajat is hozzáadtam. A masszát 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodtam és hűtőszekrénybe tettem, amíg a krém elkészült. A csokit mikróban felolvasztottam, hozzákavartam a krémsajtot. Két evőkanálnyit kivettem, hozzákavartam egy tasak zselatinport. Felforrósítottam, majd visszakavartam a krémhez. Az elkészült krémet a hűtőből kivett alapra kentem. Csokimáz: A hozzávalókat összefőztem és amikor kihűlt a krém tetejére simítottam.
Paluska Nikolett receptje.