Tészta:
- 15 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 teaáskanál sütőpor
- csipet só
- 7, 5 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg tejföl
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- kb. 6 – 8 dkg porcukor
- 1 teaáskanál vaníliakivonat
- 0 , 5 dl Baileys krémlikőr
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Egy muffin forma mélyedéseit béleljük ki muffin papírral, a csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg. A tésztához vegyítsük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. A tojást habosítsuk ki a cukorral és a vajjal, majd keverjük simára a tejföllel. A masszát forgassuk össze a lisztes keverékkel, keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, majd kanalazzuk a formák 3/4-ed részéig. Süssük a muffinokat körülbelül 20 percig. (de végezzünk tűpróbát!). A tejszínt verjük habbá, a krémsajtot keverjük össze a porcukorral, a likőrrel és a vaníliával, majd forgassuk óvatosan össze a tejszínhabbal. A krémet töltsük csillagcsöves habzsákba és díszítsük vele a kihűlt muffinok tetejét. Kakaóporral meghintve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!