A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 4 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 25 dkg fagyasztott margarin
A pudingos párnácskákhoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor, vagy ízlés szerint
A kiflikhez:
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál kristálycukor
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük, de kb 3 cm távolságra, mert megnőnek, akár dőlhetnek is.
Nagyon finom, próbáljátok ki!
Most 1 kg lisztből készítettem. 1/4 része pogácsa, 3/4 részét megfeleztem. Egyik részéből pudingos párnácskákat, a másik feléből kifliket készítettem. A tésztákat felvert tojással lekentem sütés előtt.
A pogácsa tésztáját ujjnyi vastagra sodortam, kisebb-nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrtam, felvert tojással lekentem, majd reszelt sajttal megszórtam.
A kifli tésztáját gömbölyűre nyújtottam, bőven megszórtam a fahéjas, kakaós, cukros töltelékkel. 12 cikkre vágtam, kifli formára sodortam, majd felvert tojással lekentem a tetejét. Nagyon finom karamelles íze van, amikor megsül.
A párnácskákhoz a pudingot felfőztem, kihűtöttem. Téglalap alakokat vágtam, megtöltöttem vele, a tetejét bevagdostam, tojássárgával lekentem. 180°C-on megsütöttem.
Hasonló a tésztája a Fornettihez.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!