A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- ½ citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
A díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg apróra vágott cukrozott dió
A töltéshez:
- ½ üveg baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrtam. Folpackba tettem 1 órára hidegre.
2-3 mm-re nyújtottam enyhén lisztezett deszkán és különböző formákkal kiszúrtam. A lekváros linzereket tojás fehérjével lekentem, cukrozott apróbbra vágott dióba mártottam. A kicsi csillagokat is lekentem fehérjével, a közepére vágott cukrozott diót tettem. 190°C-ra melegített sütőben 12 perc alatt kisütöttem egyenként. Amikor kihűltek összeragasztottam. Másnap díszítettem. Olvasztott csokoládékkal cukrokkal, ehető ostyákkal. A tésztára megadott mennyiség egy adagra szól, én tripláztam. A töltelék és a díszítés a 3 adag tésztára fogyott el.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!