Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1 kiskanál őrölt fahéj
Töltelék:
- baracklekvár
A hozzávalókat összegyúrom, majd vékonyra kinyújtom. Tetszés szerinti formával kiszúrom, és sütőpapiros sütőlapon kisütöm. Amikor kisültek, baracklekvárral kettőt-kettőt összeragasztok.
Díszítés:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tábla fehér csokoládé
- 5-5 dkg margarin
- 2-2 evőkanál étolaj
- 10 dkg pirított mogyoró
- 15-20 dkg marcipán
A csokoládékat külön-külön gőz felett felolvasztom a margarinnal és az olajjal, majd az összeragasztott korongokat belemártom. A marcipánból csillagokat szúrtam ki, és a csokoládéval bevont sütemények tetejére tettem. A mogyorót megpörköltem és kicsit összetörtem, majd ezzel díszítettem.
Domján Mária receptje.