Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
A margarint a kétféle cukorral, a mézzel és a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a liszteket, a szódabikarbónát, és szép sima tésztát készítünk. Kicsit lehűtjük (ha közbejön valami, akár egy éjszakát is hagyhatod a hűtőben), majd kb. 1 cm vastagra sodorjuk, kiszaggatjuk, és 180°C-on 8-10 percig sütjük. (A legkisebb linzerszaggató a jó, én most a közepessel készítettem.)
Csokimáz:
- 20 dkg tortabevonó (nálam most Tibi étcsokival készült)
- 3-4 evőkanál étolaj
Ezeket gőz felett összeolvasztjuk, és ebbe mártjuk a karikákat.
A tésztának a kukoricaliszt a lényege egyébként, attól lesz még sárgább, és ropogós marad! Most 54 db lett, de ezek kicsit nagyobbak, a kisebb szaggatóval 60-70 db lesz belőle. Nem szereted a kukoricalisztet? Csökkents felére, annyival több legyen a másik liszt, észre sem veszed az ízén, hogy kukorica van benne. Inkább az állaga és a színe miatt kell bele!
Jó sütögetést lányok! 😉
Réti Andrásné Judit receptje.