Három tepsivel lett ebből a mennyiségből. Letakarva hetekig eláll, és ha nassolnivalóra vágyunk, mindig lehet eszegetni belőle.
- 70 dkg liszt
- 20 dkg sütővaj
- 2 -3 evőkanál zsír
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- a mártogatáshoz tejcsokoládé
A sütővajat vagy margarint a zsírral és a cukrokkal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül a lisztet, a benne elkevert sütőporral, szódabikarbónával. Ha nem állna össze, pici tejet adhatunk hozzá. Jobb a sütés előtti napon összeállítani, mert akkor keményebb lesz.
Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk, vagy ha van darálónk és formánk, ledaráljuk rajta. Sütőpapíros tepsibe tesszük és megsütjük 200°C-on. Tejcsokoládét olvasztunk, és egyik felét belemártjuk, de akár az egészet is bele lehet. Szilárdulás után fogyasztható.
Jó étvágyat!
Iluska receptje.