A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg házi zsír
- 1 csomag sütőpor
A barna krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag kakaós pudingpor
- 1 evőkanál holland kakaópor
- fél doboz mascarpone sajtkrém
- 2 dl tejszínhab
A sárga krém ugyanígy készül, csak kakaós helyett vaníliás pudinggal, és kakaópor nélkül
A tetejére:
- 2 dl tejszínhab
- 3 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- eper
- olvasztott csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrom, jól kidolgozom és hat egyforma darabra vágom. Ebből sütőpapíron lapokat sütök 24 × 22 cm-es tepsiben. Amikor kisültek, akkor a vaníliás és csokis krémmel megtöltöm.
A krémekhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, kihűtöm, és hozzákeverek fél doboz mascarponét. Azzal is simára kikeverem, majd a felvert habot óvatosan beleforgatom, hogy ne törjön össze. A másik krém ugyanígy készül el.
A lapokat először a csokis krémmel kezdem, majd jön rá a második lap, erre a sárga krém ismét lap, csokis krém ismét lap, sárga krém, lap és végül a csokis krém. A legfelső lapra pedig a felvert 2 dl tejszínhab kerül, amit habkártyával becsíkozok, csokival lespriccelem, és eperrel díszítem. Egyszerű és könnyű sütemény, ugyanis ez sütemény, csak tortaszelet formában vágtam fel és raktam össze.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!