

Piskóta:
- 8 tojás
 - 8 evőkanál cukor
 - 7 evőkanál liszt
 - 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 - 1 csomag sütőpor
 - 1 dl étolaj
 - 1 dl ásvány- vagy szódavíz
 - csipet só
 
Vaníliakrém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
 - 6 dl tej
 - 1 evőkanál rum aroma
 - 25 dkg vaj
 - 20 dkg porcukor
 
Díszítés:
- csokidara
 - tetszés szerinti gyümölcs
 
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjébe teszem a csipet sót, és elkezdem habbá verni. Mikor kezd keményedni, beleteszem a cukrot, és azzal verem kemény habbá. Utána egyenként adom hozzá a tojássárgákat – folyamatos keverés mellett -, majd az olajat és az ásványvizet. A lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, és hozzáadom a tojáshabhoz. Óvatosan összeforgatom, és szilikonos egy 24,5 cm-es, kerek tortaformába öntöm. A sütőt 200°C-ra előmelegítem, de már csak 180C°-on sütöm a piskótát. Ha elkezdene nagyon barnulni a teteje, sütőpapírral letakarom. Tűpróbáig sütöm (kb. 30 perc). Ha megsült, a formából kivéve hagyom kihűlni.
A vaníliás pudingból és tejből pudingot főzök (egy kicsit sűrűbbre), ha kész, hozzákeverem a rum aromát. A puha vajat és porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliás pudingot, és jól összedolgozom.
A piskótát 3 lapra vágom, megkenegetem őket, és a krémre ültetem a gyümölcsdarabokat. A piskóta tetejét is megkenem krémmel, majd díszítem.
Judik Gabriella receptje az FB fazék – főzőcske Gabcsival oldalról.










