A piskótához:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 5 tojás + 5 tojás sárgája
- 12 dkg cukor
- 4 dkg holland kakaópor
- fél csomag sütőpor
A málnás töltelékhez:
- 25 dkg mirelit málna
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg vaj
A csokoládés töltelékhez:
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg megolvasztott étcsokoládé
- 1 evőkanál kakaó
A tetejére:
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál olaj
A piskótához az étcsokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, az 5 fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk az összesen 10 tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládés keveréket. Beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert és átszitált lisztet.
Sütőpapírral kibélelünk egy sütő méretű tepsit, belekenjük a masszát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, lehúzzuk a piskótáról a papírt, és hosszában 3 egyenlő részre vágjuk.
A málnás krémhez egy lábosba tesszük a málnát, ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a cukrot, majd forrástól számítva kb. 1 percig forraljuk, Tűzről levéve, egy fém teaszűrőn átpasszírozzuk, hogy a málna magja ne kerüljön a krémbe. Újra felforraljuk, majd végül besűrítjük fél dl vízben elkevert vaníliás pudingporral.
Ha kihűlt, a puha vajjal kihabosítjuk.
A csokoládés töltelékhez a tejből, cukorból, és pudingporból pudingot főzünk. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét, és a kakaóport.
Két lapot összetöltünk a csokoládés krémmel, a felsőre kenjük a málnás krémet, végül befedjük a harmadik lappal. Hűvös helyre tesszük dermedni.
Közben elkészítjük a csokimázt: a cukrot, a vizet, és a kakaót felforraljuk,kb. 1 perc forralással besűrítjük, majd hozzákeverjük az olajat, vagy 1 evőkanál vajat.
Amikor kicsit meghűlt, egyenletesen elkenjük a tészta tetején.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.