Tészta:
- 18 cm-es olajos piskóta
Krém:
- 2 csomag karamell ízű puding
- 15 dkg cukor
- 6 dl tej
- 2 dl tejszín
Vajrém:
- 25 dkg vaj (nem margarin)
- 25 dkg porcukor
- ételszínezék
Díszítés:
- 1 tábla fehér csoki a tetejére
- színezék
- 1 tála fehér étcsoki, amiből díszeket kreálunk
Továbbá:
- habcsók
A piskótát elkészítjük a leírtak szerint, majd rácson kihűtjük. A krémhez kevés tejben kikeverjük a cukorral együtt a pudingokat, a többit feltesszük melegíteni. Mikor forr, félrehúzzuk és belekeverjük a cukros pudingport és sűrűre főzzük. Átöntjük egy műanyag tálba, mert abba könnyeben ki fog hűlni és folpackot légmentesen ráengedve megvárjuk, amíg teljesen kihűlt a krémünk. Addig elkészíthetjük a csokidíszt és a habcsókkal sem árt előre dolgozni, sőt, mindezeket napokkal előtte is megcsinálhatjuk, hisz a habcsók esetében órákat vesz igénybe az elkészítés. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, színezzük, akár több részre osztva és buborék fóliára egyengetjük a kívánt formában. Hűtőbe helyezve várjuk a dermedést, majd óvatosan leválasztjuk róla a fóliát és használhatjuk is. A habcsók a bejegyzésben leírtak alapján készüljön. Amikor kihűlt a puding, a felvert tejszínnel gazdagítjuk. Mielőtt belekerül a tejszín, sőt azután is, nyugodtan dolgozzuk meg gépi habverővel.
Ezután vágjuk a tortát 2-3 felé és rétegezzük meg a krémmel. Helyezzük hűtőbe egy kevés időre, hogy dermedjen.Ezalatt készítsük el a vajkrémet. A puha vajhoz adjunk egy csipet sót, ízlés szerinti aromát, a porcukrot és, ha szükségesnek látjuk pár ek. hideg vizet. Én két-igaz nem egyenlő- , részre osztottam. Egy alap szín készült lila festékkel és egy kevés kék. A megdermedt tortánkat egyenletesen bevonjuk az alapszínnel, majd a másik színnel kevert vajkrémből különböző pontokra helyezünk egy-egy adagot és ismét átsimítjuk a tortát, melytől foltos hatást kap. A másik adag fehércsokit is megolvasztjuk.
Most csak vízgőz felett történt de készíthetünk vastagabb alapot is belőle,
azaz csoki ganache-t. Ez általában 1:1 arányban készül de a fehér csokinál több legyen a csoki, mert nem olyan sűrű a keverék, mint ét csokoládéval. Így a melegített tejszínt apránként adagoljuk. Amikor a csoki kihűlt de még kenhető, akkor színezzük és szépen elsimítjuk a torta tetején, majd megfolyatjuk az oldalán is. Ezt lehet kenő késsel irányítani, vagy egyéb tégelyből lecsorgatni. Amikor a csoki már megdermedt jöhetnek a csokidíszeink. Ezek oldalra történő rögzítése egy kevés vajkrémmel történhet, merta tortán már megtermett vajkrém ledobná. Picit kenjünk a habcsókra vagy csokira és szépen odaköt majd! Használhatunk díszítésre összetört habcsókot és cukor gyöngyöket is. A színezés készülhet géllel, vagy előzőleg kevés alkoholban, esetleg vanília aromában oldott porfestékkel. A pudingos krémeket sem szeretem alul értékelni, főét, hogy nagyon ízletes és jó minőségű termékeket kapni. Nálam a favorit a fehér csokis, kókuszos és banános. Első kettő csokival és kókusszal gazdagítva. Ezekbe a pudingokba bátran tehetünk további jó minőségű csokikat, gyümölcsöket. A hozzáadott tejszíntől pedig igazán selymes krémeket varázsolhatunk!
Szani konyhájából kaptuk a receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!