Barna tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 20 dkg margarin
- 1 kiskanál szalalkáli (ha nincs, akkor sütőpor is helyettesítheti)
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl – ezt összegyúrjuk és 3 részre osztva 30 percre mélyhűtőbe rakjuk
Fehér tészta:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szalalkáli (vagy sütőpor) – ezt is összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk
A fehér tésztára:
- baracklekvár
- durvára vagdalt dió
Egyesével kinyújtjuk a fehér tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva lekenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval és ráreszeljük a barna tésztát (amit lefagyasztottunk) nagy lyukú reszelőn. Mindhárom lapot külön-külön készre sütjük, 170-180°C-ra előmelegített sütőben.
Krém:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
A lisztet a tejben megfőzzük sűrű krémmé, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a könnyű, habosra kikevert vajkrémet. A süteményt megtöltjük a kész krémmel, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
NAGYON FINOM!!!!!! Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.