Tészta:
- 12 db M-es méretű tojás
- 130 g Update 1 Norbi liszt
- 150 g eritrit
- 1, 5 zacskó sütőpor
Szirup:
- 100 ml víz
- 250 ml keto eper szirup
- 50 g eritritol
- 1 citrom leve
- 100 ml rum
- pár csepp piros ételfesték
- puncs fűszerkeverék
Máz:
- 2 evőkanál forró víz
- 100 g eritritol por
- 2 evőkanál citromlé
- pár csepp piros ételfesték
A tészta hozzávalóit összedolgozom és három lapot sütök belőle. Miután kihűltek a lapok, az alsó lapot megkenem update baracklekvárral, és ráteszem a következő lapot, amire a szirup kerül. A 100 ml vizet felforralom és hozzákeverem a többi hozzávalót. Keverés közben kóstolgatni kell, hogy megfelelő e az ízvilágunknak. Az arányok ennek fényében változhatnak. A szirupot hagyom kihűlni. A hideg sziruppal alaposan meglocsolom a következő piskótát, majd megkenem update baracklekvárral ezt is. Végül a harmadik lapot a tetejére teszem és a mázat rákenem.
Mészáros Dej Enikő receptje.