A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 7,5 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
- 1 tojás
- csipet só
Jól összegyúrjuk, majd kikent tortaformába nyújtjuk úgy, hogy a forma oldalát is kibéleljük vele, majd rátesszük a máktölteléket:
- 20 dkg darált mák
- 2 dl tej
- 8 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 4 dkg búzadara
- 1 tojás
- 1 doboz őszibarackbefőtt
20 dkg darált mákot felfőzünk 2 dl tejben, 8 dkg cukorral, 6 dkg vajjal és 4 dkg grízzel. Ha kihűlt, belekeverünk 1 tojást. Rátesszük a tésztára, majd 1 doboz őszibarackbefőttet felszeletelünk, amit a máktöltelékre rakunk. Erre jön a túrótöltelék:
- 10 dkg túró
- 2 tojás
- 37,5 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 3 dkg liszt
10 dkg cukrot jól kikeverünk 2 tojássárgájával, 37,5 dkg túróval, 1 dl tejföllel és 3 dkg liszttel. Ezután belekeverjük a 2 tojás habbá vert fehérjét, majd a barackra öntjük a túrótölteléket. Tűpróbával ellenőrizve közepes lángnál készre sütjük.
Őszibarack helyett készíthetjük sárgabarackkal, cseresznyével vagy meggyel is.