Kakaós lapok:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 kiskanál sütőpor
- 2-3 evőkanál tejföl
Sárga lap:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 3 dkg margarin
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál sütőpor
- 1,5 evőkanál tejföl
Túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál búzadara
- 3 tojás,
- ízlés szerint citromhéj és a kifacsart leve
- 2 evőkanál tejföl
- 3 csomag vaníliás cukor
Többi töltelék:
- 1 üveg sárgabaracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
- vaníliás cukor ízlés szerint
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
A kakaós lapok hozzávalóit jól összedolgozzuk egy tálban, majd 2 cipóba osztjuk. A sárga lap hozzávalóit is jól összedolgozzuk egy másik tálban.
Kissé áttörjük a túrót, a tojásokat kettéválasztjuk. A túróhoz hozzáadjuk a többi a tojássárgáját, a cukrot, a citromot, a búzadarát, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Mikor mind benne van, jól kikavarjuk, végül a tojások keményre vert habját is beleforgatjuk.
A sárga lapot kinyújtjuk, és egy zsírozott lisztezett tepsibe helyezzük (27 × 31 cm). Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros-vaníliás dióval. Ezután kinyújtjuk a barna tésztánk egyik cipóját, befedjük vele a tésztát, erre pedig ráborítjuk a túrótölteléket. Ismét befedjük a másik barna tésztával, a tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 percig sütjük. Mikor megsült, hagyjuk meghűlni, és a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Érdemes hűtőbe tenni, és utána szeletelni, tálalni.
Jó étvágyat kívánok!
Kovács Zsuzsanna receptje.