Tészta:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Krém:
- 75 dkg túró
- 4 dl tejföl
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- fél citrom leve
- 2 evőkanál kakaópor
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kinyújtjuk 5-6 centiméterrel nagyobbra, mint a tortaforma. A tésztát a formába terítjük úgy, hogy pereme is legyen. A túrót a tejföllel botmixer segítségével pürésítjük. Hozzákeverjük a tojásokat, 15 dkg cukrot, a pudingport a citromlét és az olajat. Kétfelé vesszük a masszát. Egyik felébe keverjük a kakaóport és a maradék 5 dkg cukrot.
Elkezdjük a rétegezést: két evőkanál.(vagy kisebb szószos kanállal) kakaós masszát öntünk a formában lévő tészta közepére, majd két evőkanál fehéret a barna massza közepére. Majd megint kakaós és arra a fehér következik. Mindig csak a másik tészta közepére öntsük és ne kenjük szét, majd magától fog elterülni. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. Körülbelül 1,5 órán keresztül sütjük. Közben persze többször ellenőrizzük tűpróbával, mivel minden sütő más, eltérhet a sütési idő. A formában hagyjuk kihűlni.
Pethes Judit receptje.