- 4 tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál finom liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 késhegynyi szóda
A krémhez:
- 500 g tehéntúró
- 500 ml tej
- 80 g vanília pudingpor
- 250 g vaj
- 150 g. porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- reszelt citrom héja
- fekete szeder lekvár
- 375 g babapiskóta
- 100 ml málna vagy eper szörp mártogatásra
Előkészítem a tésztát a szokásos módon. Tejben elkeverem a pudingot és sűrű masszát főzök belőle. Hideg vízbe helyezem a tálat hogy hamarább hűljön ki. Addig elkeverem a vajat cukorral. Kanalanként hozzá adagolom a kihűlt pudingot is. Majd a végén lassú mozdulatokkal hozzá keverem a tehéntúrót és reszelt citrom héját is. A krémet kétfelé osztom és 1 órára a hűtőbe helyezem. Az alsó lapot megkenem lekvárral. A lekvárra helyezem a fele krémet. Majd a szörpöt meleg vízzel vegyítem és a piskótákat mártogatom benne. És rakom a krémre. Úgy ahogyan látni a képen.. A piskótára rákentem a krém másik felét. Majd ráhelyezem a másik lapot. A tetejére 200 ml tejszínhabot felverek és rákenem, majd csokit reszelek rá.
Szűcs Kitti receptje az Konyhatündér oldalról.