Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 18 dkg sertészsír
- 20 dkg kristálycukor
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 3 tojássárgája
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola ízlés szerint (most nem volt benne)
- 1 evőkanál gríz
- 3 tojásfehérje
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez. Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis vaníliás cukorral megszórjuk.
Gyurcsics Krisztina receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!