- 5 db tojás
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 120 ml étolaj vagy olvasztott vaj/margarin
- 160 g Schär bread és sütemény liszt vegyesen
- 150 g darlát mák
- 250 g tejföl (laktózmentes)
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
Túrós töltelékhez:
- 500 g laktózmentes túró
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db nagy barack
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a cukorral és a csipet sóval kemény habot verünk, majd félretesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat jól kikeverjük, és a tejfölt is. Ha sikerült egyenletesre keverni akkor beleöntjük a lisztet, mákot, sütőport és utifűmaghéjat.
Egyenletesen összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral kibélelt 20×30 cm tepsibe öntjük a masszát. Közben a túrót a 2 tojással, vaníliás pudinggal és vaníliás cukorral botmixerrel alaposan összedolgozzuk, majd habzsákba töltjük és rácsos mintát nyomunk a mákos tésztára. Felvágjuk a barackot apróbb kockákra és a tetejére dobáljuk. Előmelegített sütőben 5 fokozaton kb. 40 perc alatt készre sütjük és ha kihűlt porcukorral megszórjuk.
Forrás: Cookpad