- 15 dkg babapiskóta
- 0,5 dl erős feketekávé
- 3 db szeletelt banán
Krém:
- 1 csomag vaníliaízű krémpor (főzés nélküli)
- 3,5 dl tej
- 50 dkg túró
- 2 csomag jegeskávépor
Díszítés:
- 6 db babapiskóta
- 5 dkg olvasztott tejcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag jegeskávépor
- pár szem csokoládé drazsé
Babapiskótával kirakunk egy tortaforma alját, meglocsoljuk a kávéval és az apróra vágott banánt is rászórjuk. A krémport a tejjel 3 percig a legmagasabb fokozaton felverjük, majd hozzáadjuk apránként a túrót. Krémes masszává keverjük, végül a jegeskávéport is hozzáadjuk. A masszát a banánra simítjuk, és hűtőben kb. 2 órát pihentetjük.
A 6 db babapiskótát ferdén félbevágjuk, és a felolvasztott csokiba mártjuk az egyik végét. Tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és a jegeskávéport.
A tortáról leválasztjuk a formát, és a krém egy részével megkenjük a tortát. Egyharmad részét a nyomózsákba töltjük, és rózsákat formázunk a tetejére. Babapiskótával díszítjük és drazsékat rakunk a díszítés tetejére.
Szabóné Renge Anna Mária receptje.
Kép forrása: Női világ