Tészta:
- 50 dkg búzafinomliszt
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál cukor
- egy teáskanál só
- 10 dkg lágy vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 2, 5 dkg elmorzsolt friss élesztő
Töltelék:
- 45 dkg tehéntúró
- 2 evőkanál búzadara
- 1 tojás fehérje
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20%-os tejföl (amennyit felvesz)
- aszalt áfonya
Kelt tésztát dagasztottam. Amíg duplájára kelt, elkészítettem a tölteléket. 45 dkg tehéntúrót, 2 evőkanál búzadarát, az előzőleg felhasznált tojás fehérjéjét, ízlés szerint cukrot, 1 csomag vaniliáscukrot és annyi 20 %-os tejfölt kevertem össze, hogy sem túl folyós, sem túl kemény állagú ne legyen a töltelék. Beledolgoztam egy marék aszalt áfonyát is. A megkelt tésztát vékonyra kisodortam és 8 x 8 cm-es négyzeteket vágtam ki belőle. A közepére tettem 2 púpozott teáskanálnyi tölteléket, majd a négyzet négy sarkát összefogtam és összenyomtam. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tettem őket kissé távolabb egymástól. Tetejüket kissé felvert tojással megkentem és 200 °C-on 15 perc alatt készre sütöttem.
Éva doktornéni oldalán még sok-sok finomságot találhatsz, ha ide kattintasz!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!