Tortalap:
- 5 tojás
- 12 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom leve
- 20 dkg tehéntúró
- 2 dl habtejszín
- 1 zselatinlap
Díszítés:
- 1 tábla étcsokoládé
- 8 dkg margarin
- fél dl étolaj
- 1 doboz bonbon
- eperszemek
- 25 dkg marcipán
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral felverem. A sárgáját a cukorral, a vízzel és az étolajjal habosra felverem, a fehérjét is óvatosan beleforgatom, és a sütőporos liszttel is összekeverem. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenek és morzsával meghintem. A masszát beleöntöm, elsimítom és 170°C-on megsütöm. Amikor a tészta kihűlt, 3 lapra vágom.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm. Amikor leveszem a tűzről, egy lapzselatint beleolvasztok. A pudingot langyosra kihűtöm, majd belekeverem a túrót és a citrom levét is. A tejszínt habbá verem. A langyosra kihűlt túrókrémhez hozzáadom, és ezzel a krémmel töltöm meg a tortalapokat. Hűtőbe teszem kb. 1 órát.
Közben a csokoládét, olajat, margarint gőz felett felolvasztom, majd a torta tetejét bevonom vele úgy, hogy az oldalára is egy kicsit lefolyjon. A marcipánt kinyújtom akkora csíkban, mint a torta széle, és körben ráhelyezem. Apró kis díszeket teszek a tetejére, valamint desszert bonbonokkal, eperrel is lehet díszíteni.
Domján Mária receptje.