Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 40 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl Hulala tejszínhab
- 1 doboz őszibarackkonzerv
A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. A krém hozzávalóit jól keverjük ki, és a felével kenjük meg a piskótalapot. Szorosan tekerjük fel, és fél órára tegyük hűtőbe. A barackokat csepegtessük le. A töltött tekercset szeleteljük 1 cm vékonyra. Egy félgömb alakú tálat béleljük ki fóliával. Tegyük bele a szeleteket szorosan egymás mellé helyezve, majd töltsük bele a maradék krémet. A felezett barackokkal borítsuk be, és a maradék tekercsekkel fedjük le. 2 órára tegyük hűtőbe, majd borítsuk tálra, és díszítsük barackszeletekkel, tejszínhabbal.
A torta közepébe, a krém közé rakhatunk babapiskótát is. Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető!
Váradi Gabriella receptje.