Tészta:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
7 tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojásfehérjét 7 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, 5 evőkanál lisztet és 1 evőkanál jó minőségű kakaót. Óvatosan összekeverjük, és egy 26 cm-es tortaformában 180°C-on 20 percig sütjük. Amikor kihűlt, 3 lapra vágjuk. (Amikor kanállal mérem, nem teszek bele semmi lazítóanyagot.)
Krém:
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja (vagy citromé) – mindezt jól kikeverjük
- 3 dl habtejszín
A tejszínt felverjük, és a túrókrémhez keverjük. Ezzel töltjük a lapokat. (Tehetünk bele gyümölcsvelőt, vagy valamilyen sütésálló lekvárt is!) A bevonáshoz 2 dl tejszínt felverünk, és olvasztott csokoládéval, sütésálló vegyes ízzel díszítjük.
Nagyon finom! Jó étvágyat kívánok!
Réti Andrásné Judit receptje.