Tészta:
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 db tojás
- 25 dkg pordukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 5 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
Karamell:
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl tejszín
Csokimáz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín
Tetejére:
- 5 dkg törökmogyoró
A margarint, tojásokat, cukrot, kakaóport és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Egy margarinnal kikent és liszttel megszórt tepsibe öntjük a tésztát, 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A túrót villával kicsit áttörjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt.
A kristálycukrot aranybarnára karamellizáljuk és beleöntjük a tejszínt. Addig kavargatjuk amíg kissé besűrűsödik.
A kihűlt tésztára rákenjük a túrókrém felét, rácsorgatjuk a tejszínes karamellát, és betakarjuk a túrókrém másik felével.
Vízfürdőben megolvasztjuk az étcsokit, ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, és homogénre keverjük.
A túrós krémen eloszlatjuk a csokimázat, és megszórjuk a törökmogyoróval.
Dolmán-Márta Dóra receptje alapján készítette el Borosné Keresztes Réka.