Tészta:
- 6 tojásos piskóta
Krém:
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé
- cukor
Bevonat:
- 10 g zselatin
- 125 ml víz
- 225 g cukor
- 30 g kakaó
- 150 g étcsokoládé
- 60 ml tejszín
Hat tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. ha kihűlt, megtöltjük a következő krémmel; a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk. Öntsük rá az étcsokoládét, majd ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. Hűtsük ki és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kézi mixerrel, vagy robotgéppel kihabosítjuk és megtöltjük a három lapba vágott piskótát. A torta külsejére csak leheletnyi krémet teszünk. Az így elkészült tortát a hűtőbe tesszük. A külső bevonathoz a zselatint beáztatjuk hideg vízbe, vizet forralunk cukorral( 104-105 °C-os legyen). Levesszük a tűzről és keverjük bele a kakaót a csokoládét a tejszínt. Ezután lehűtjük 60 °C-ra és ekkor hozzáadjuk a zselatint. Átkeverjük kétszer, majd 30 °C-ra visszahűtjük, és az előzőleg 4-6 órát a hűtőben hűlt tortára öntjük, középről indulva, hagyva, hogy a felesleg lefolyhasson. Gyönyörű tortabevonatot kapunk. Hagyjuk kihűlni és ízlés szerint díszítjük.
Hajdu Beatrix receptje.