A tésztához:
- 22 dkg finomliszt
- 22 dkg margarin
- 4 tojás sárgája
- 6 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- ½ csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 10 dkg darált mandula
- 5 dkg reszelt csokoládé
- 2 tojás fehérje
A kenéshez:
- tej
A bevonathoz:
- 5 dkg csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hidegre tesszük egy kis ideig. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzá keverjük a mandulát és a csokoládét. A tésztát 3 mm-re nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.Mindegyikbe teszünk a töltelékből és az egyik felét ráhajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejjel lekenjük és 180 °C-on, 25 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokoládékkal lekenjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!