A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál tojáslikőr
- 4 dl tejszín (Hulala)
- 1 csomag zselatin fix
- 15 dkg babapiskóta
- 1 dl tojáslikőr (a babapiskóta megmártásához)
A díszítéshez:
- 2-3 dl tejszín
- dekorcukor
- ételszínező
A tészta alapanyagaiból egy 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbevágjuk.
A krémhez 2 csomag vaníliaízű pudingporból, a 10 dkg cukorból és a 6 dl tejből krémet főzünk, hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Ezután elkeverjük benne a 3 evőkanál tojáslikőrt. A 4 dl tejszínt a zselatin fixszel habbá verjük, majd gépi habverő 1-es fokozatán keverjük bele a tojáslikőrös vaníliakrémet. Addig keverjük, míg teljesen homogén állagú krémet kapunk.
Az egyik tortalap köré felrakjuk a tortakarikát s megkenjük a krém felével. Erre rakjuk a tojáslikőrben megmártott babapiskótákat és a krém másik felét. Végül a másik tortalapot is ráhelyezzük és kissé rányomkodjuk. Egy éjszakára hűtőben tartjuk, másnap ízlés szerint dekoráljuk.
Boribonka receptje.