Tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Ebből két lap készül.
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 dl tej
- 3 dl tejszín
- 5 db Toffifee
Díszítés:
- 10 db Toffifee
- 1/2 tábla tejcsokoládé
A tésztához egy 20 cm átmérőjű, lehetőleg szilikonos tortaformában két piskótalapot sütünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, egy evőkanál cukorral. A tojások sárgájához adjuk a maradék cukrot, és robotgéppel addig verjük, amíg a massza kétszeresére nő. Kanalanként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojásfehérje egyharmadát gyors mozdulatokkal, a többit óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába, majd a tortaformában kb. húsz perc alatt készre sütjük.
Összekeverjük a pudingport a kakaóporral, a cukorral és hozzáöntünk egy dl tejet. Csomómentesre kavarjuk. A maradék tejet felforraljuk, és hozzákeverjük a pudingporos masszát. Nagyon kis lángon, állandó keveréssel besűrítjük, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, kemény habbá verjük a tejszínt. Robotgéppel átdolgozzuk a pudingot, hogy csomómentes legyen. A pudingot a tejszínhez adagoljuk, közben a robotgéppel folyamatosan kevergetjük. A kihűlt piskóta lapokat kettévágjuk és egyenletesen elosztva a krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy kívülre is maradjon a krémből. Késsel összeaprítunk 5 db Toffifeet, és egyenletesen elosztva a krémes rétegekre szórjuk. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk, a közepére összetörünk 2 db korongot, a többit egészben elhelyezzük a torta tetején.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!