Tészta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét habbá verem, majd hozzáadom az összes cukrot és azzal együtt tovább habosítom, míg kemény habot nem kapok. A tojássárgáját simára keverem és beleforgatom tojáshabba, végül beleszitálom a lisztet, szódabikarbónát és kakaót. A masszából két lapot sütök.
Krém:
- 2 csomag tiramisu ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 4 dl habtejszín
A pudingporból, cukorból és tejből a szokásos módon pudingot főzök (csak keményebbet). Ha kihűlt, simára keverem géppel, majd hozzákeverek 4 dl felvert tejszínhabot.
Szükséges még:
- babapiskóta
- lefőzött kávé
- kevés rum (vagy aroma)
Rétegezés:
- piskóta
- a krém fele
- rumos kávéba forgatott babapiskóta
- a krém másik fele
- piskóta
Kívül bevonom tejszínhabbal és díszítem. 🙂
Kiss Bettina receptje.