- 2 csomag babapiskóta
- 5 dl habtejszín (cukrászhab)
- 2 csomag habfixáló
- 4 evőkanál porcukor
- 25 dkg mascarpone
- kb. 2 dl kávé (kifőzött)
- rumaroma (ízlés szerint)
- kakaópor (cukrozatlan)
Először lefőzzük a kávét, majd bele keverjük a rumaromát. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, majd hozzá dolgozzuk a mascarponét.A 20 x 36 cm-es tál alját a rumos kávéba mártogatott babapiskótával kirakjuk. Az első adag babapiskótára rákenjük a krém felét, majd erre pedig keresztbe ráhelyezzük a szintén rumos kávéba mártogatott babapiskótát és végül egyenletesen rákenjük a maradék krémet. A hűtőbe egy éjszakára betesszük pihenni (puhulni), majd másnap tálalás előtt megszórjuk a tetejét cukrozatlan kakaóporral és szép, egyforma kockákra felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!